Takaisin

Lämpöyrittäjyyden lisääminen Uudellamaalla

Ala:

Energia / Metsätyö / Teknologia / Yrittäjyys

Kesto:

01/2011 - 12/2013

Tila:

Päättynyt

Tekijät:

Kari Vuorio, Liisa Lahdensaari-Nätt

Rahoittajat:

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013

Tiivistelmä:

Hankkeen tavoitteena on lisätä lämpöyrittäjyyskohteita Uudenmaan alueella lisäämällä tietoa sekä lämmönostajille että lämpöyrittäjille, sekä etsimällä kohteita, joihin puulämmitysratkaisut sopivat teknisesti, taloudellisesti ja lähiympäristön kannalta. Lisäksi pyritään löytämään lämpöyrittäjiä, joilla on mahdollisuus kehittää palveluja vaativille julkis- ja yrittäjätahoille.

Hanke jakautuu työpaketteihin, joita ovat: selvitys nykyisistä lämpöyrittäjäkohteista, kartoitukset uusista julkisista sekä yritys- ja yhteisöasiakkaiden lämpöyrittäjäkohteista, selvitys lämpöyrittäjäksi ryhtymis- tai laajentumishalukkuudesta sekä infotilaisuuksien järjestäminen julkisille ja yksityisille tahoille.

Hanke jakautuu seuraaviin kuuteen työpakettiin.

  • Kartoitetaan kaupunki/kuntakohtaisesti julkisessa omistuksessa olevat potentiaaliset lämpöyrittäjäkohteet.
  • Kartoitetaan kolmen kaupungin/kunta alueen yksityisten/yritysten, seurakuntien ja valtion omistuksessa olevat potentiaaliset kohteet.
  • Selvitetään lämpöyrittäjien nykytilanne Uudellamaalla.
  • Selvitetään alueen maatalous- ja maaseutuyrittäjiltä halukkuutta, mahdollisuuksia (teknisiä valmiuksia) ja osaamista ryhtyä lämpöyrittäjäksi.
  • Selvitetään taajama-alueiden hakelämmityksen esteet ja rajoitteet, jotka liittyvät kaavoihin, kaavamääräyksiin, rakennusmääräyksiin ja lupamenettelyyn. Selvitys toteutetaan haastattelemalla viidestä eri kokoisesta ja eri puolilta Uuttamaata sijaitsevasta kunnasta ja/tai kaupungista rakentamisesta vastaavaa viranomaista.


Järjestetään infotilaisuuksia 2012 julkisille ja yksityisille tahoille.

 

Hankkeesta julkaistu:

 
Askolan seudun Puulämpöosuuskunta lämmittää kunnankiinteistöjä  (TEHO 4, 2011)
Lapinjärvi -Bioenergialla vuonna 2020. TTS:n tiedote (meti754)
Lämpöyrittäjyyttä uudellamaalla jo 15 vuotta. TTS:n tiedote (meti 762)

 

Muut asiaan liittyvät tutkimukset TTS tutkimuksessa:

Lämpöyrittäjätoiminta vuonna 2011
Lämpöyrittäjätoiminta vuonna 2012

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto