Takaisin

Onni tulee puun takaa - hyvinvoivat ja tuottavat työpaikat metsä- ja sote-alalle

Ala:

Hyvinvointi / Metsätyö / Tuottavuus

Kesto:

09/2015 - 06/2017

Tila:

Meneillään

Tekijät:

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja TTS Työtehoseura

Rahoittajat:

Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama hanke. Hanke toteuttaa ESR Toimintalinjaa 3, erityistavoitetta 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen. Hankkeen rahoittavana viranomaisena on Hämeen ELY-keskus.

Yhteistyökumppanit:

Työturvallisuuskeskus TTK

Tiivistelmä:

ESR Onni tulee puun takaa - hyvinvoivat ja tuottavat työpaikat metsä- ja sote-alalle -hankkeen päämääränä on Uudenmaan alueen metsäenergia- sekä sosiaali-, terveysalojen pk-yritysten henkilöstön työhyvinvoinnin parantuminen ja yritysten tuottavuuden lisääntyminen. Lisäksi päämääränä on näissä yrityksissä työskentelevien yli 54-vuotiaiden työntekijöiden työurien pidentäminen.

Hankkeessa toteutetaan ja kuvataan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden vahvistamisen prosessi kymmenessä (10) metsäenergia- ja sote-alalla toimivassa pk-yrityksessä. Tavoitteena on, että sekä pk-yrityksen henkilöstö että hankkeen tutkijat tuottavat yhteistoiminnallisesti kehittämisen kohteet ja määrittelevät niihin ratkaisuja, konkreettisia toimenpide-ehdotuksia ja visioivat yrityksen tulevaisuutta. Kehittämistyön tavoitteena on, että työntekijöiden kokemus oman työn hallinnasta, työhön vaikuttamisesta sekä oman työn johtamisesta vahvistuu.

Hankkeessa kehitetään aiempaa monipuolisempia työhyvinvoinnin ja tuottavuuden arvioinnin menetelmiä yhdistäen eri tieteen- ja toimialojen lähestymistapoja, mittareita sekä arviointi- ja tutkimusmenetelmiä.
Kahden toisistaan poikkeavan ja sukupuolittuneen toimialan yhteentörmäyttämisen ja vertailun avulla etsitään myös uusia ratkaisuja ja innovaatioita työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseksi pk-yrityksissä. Yhteentörmäysten kohderyhmänä ovat laajasti metsä- sekä sote alojen yrittäjät, yritykset, työnantaja-, työntekijä- sekä yrittäjäjärjestöt, julkiset organisaatiot, henkilöstön kehittäjät, työterveyshuollon asiantuntijat, työhyvinvointipalveluja tarjoavat yritykset sekä työelämän kehittäjät ja tutkijat.

Metropolia Ammattikorkeakoulu toteuttaa hankkeen yhteistyössä TTS Työtehoseuran kanssa. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii myös Työturvallisuuskeskus TTK.
Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama hanke. Hanke toteuttaa ESR Toimintalinjaa 3, erityistavoitetta 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen. Hankkeen rahoittavana viranomaisena on Hämeen ELY-keskus.

Kiinnostuitko?
Toteutamme työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisen prosessit metsäenergia- ja sote-alan pk-yrityksissä loppusyksystä 2015 alkaen ja vuoden 2016 aikana. Prosessi on pk-yritykselle maksuton, mutta edellyttää yritykseltä työpanosta ja sitoutumista kehittämishankkeen toteuttamiseen. Prosessi kestää 2-3 kuukautta yrityksen koosta riippuen.

Yrityksen tulee toimia Uudenmaan alueella ja yrityksen henkilöstön määrä tulee olla alle 250 henkilöä. Metsäenergia-alalla toimiva yritys toimii osana energiapuun hankintaketjua. Sosiaali- ja terveysalan yrityksen toimialaa ei ole tarkemmin rajattu.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Irene Gröhn
p. 040 159 7481
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hankkeesta julkaistu:

 

 

www.metropolia.fi/onni

Muut asiaan liittyvät tutkimukset TTS tutkimuksessa:

Aiemmista hankkeista Työtutka ja HESA-PRO

Lähteitä ym. vinkkejä asian tiimoilta:

 

http://www.metropolia.fi/palvelut/hankeyhteistyo/tutkimus-ja-kehityshankkeet/onni-tulee-puun-takaa/pk-yrityksille/


TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto