Takaisin

TTS-Kone -konekustannusten laskentaohjelma

Ala:

Maataloustyö / Yrittäjyys

Kesto:

11/-1 - 12/2015

Tila:

Meneillään

Tekijät:

Reetta Palva, Eerikki Kaila

Tiivistelmä:

TTS-Kone on helppokäyttöinen tietokoneohjelma, jolla voidaan laskea traktorin, puimurin, kuivurin ja eri työkoneiden ja koneketjujen tunti- ja yksikkökustannukset. Ohjelma sisältää useita eri esimerkkilaskelmia, joiden pohjalta omien kustannuslaskelmien laadinta on helppoa. Omat laskelmat voidaan tallentaa, jolloin ne voidaan ottaa myöhemmin tarkasteltavaksi. Ohjelma sisältää selkeät käyttöohjeet.

TTS-Kone on suunniteltu erityisesti koneurakoitsijan kustannuslaskennan ja hinnoittelun työkaluksi, ja ohjelman ominaisuuksia on kehitetty erityisesti urakoinnin näkökulmasta.  Ohjelmalla voidaan esimerkiksi laskea, mikä on kustannukset kattava urakointitaksa tai kuinka paljon urakointitöitä pitää koneelle vuodessa kertyä, jotta koneinvestointi olisi kannattava. Laskelmia voidaan käyttää myös arvioitaessa oman koneen kustannuksia verrattuna urakointipalveluiden käyttöön. Eri laskentaperusteiden (mm. koneen hinta, vuotuinen käyttömäärä, poistoaika, ajajan palkkavaatimus, polttoaineen hinta) vaikutus koneiden tuntikustannuksiin pystytään selvittämään nopeasti.

 

Hankkeesta julkaistu:

Ohjelman toimintoja kehitetään ja lähtöarvoina olevat kustannustekijät päivitetään vuosittain. Uusi päivitetty  ohjelmaversio ilmestyy keväisin.


Ohjelman voi hankkia ostamalla TTS:n verkkokaupasta www.ttskauppa.fi

Muut asiaan liittyvät tutkimukset TTS tutkimuksessa:

Konetyön kustannukset ja tilastolliset urakointihinnat, urakointihintakysely
TTS-Manager- työmäärän laskentaohjelma

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto