Takaisin

TEHOTERMISTÖ – selkokielinen kuvasanakirja ulkomaalaisille maatalouslomittajille

Ala:

Maataloustyö

Kesto:

03/2013 - 12/2014

Tila:

Päättynyt

Tekijät:

Sakari Alasuutari, Tea Elstob

Rahoittajat:

MELA

Tiivistelmä:

TEHOTERMISÖ – selkokielisen kuva-sanakirjan tavoitteena on varmistaa ja tehostaa ulkomaalaistaustaisen maatalouslomittajan ammattiin oppimista ja työssä onnistumista, sekä kehittää yhteinen työkalu  lomittajan ja lomitettavan välille.

Tässä hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan ulkomaalaistaustaisille maatalouslomittajille ammatillinen kuva-sanakirja, jonka avulla maatalousyrittäjä voi havainnollisesti esittää ja selvittää tilallaan tehtäviä työtehtäviä. Kuvan tukena on selkosuomenkielinen selostus asiasta. Kirja suunnitellaan sellaiseksi, että lomittajan on helppo pitää sitä mukanaan kaikissa tilanteissa. Kirja on kooltaan A6, sivut ovat muovipintaisia ja sidottu kierrevihkon muotoon. Sivumäärä noin 45-50 sivua. Samaa materiaalia voi käyttää myös ulkomaalaisen vierastyövoiman perehdytykseen. Kuvattavat ja selostettavat termit jaotellaan esimerkiksi koneisiin ja laitteisiin, käsityövälineisiin, tuotantotiloihin, työvaatetukseen ja työturvallisuuteen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto