Takaisin

Linja-autonkuljettaja

Linja-autonkuljettaja TTS

Linja-autonkuljettajien työtehtävät  

Linja-autonkuljettajan ammatti on toimia asiakaspalvelutehtävissä erilaisien asiakasryhmien parissa. Kuljettajat työskentelevät kaupunkien sisäisen ja kaupunkien välisen vuoroliikenteen lisäksi palveluliikenteessä erityisryhmien parissa. Tilausliikenteessä asiakasryhminä ovat mm. yritykset, kunnat, urheiluseurat ja erilaiset turistiryhmät. Linja-auto voi olla 9 paikkaisesta pikkubussista aina yli 80 paikkaiseen kaksikerrosbussiin.  

Työtehtävässä menestyminen edellyttää

Kuljettajat työskentelevät itsenäisesti erilaisien asiakasryhmien parissa, joten kuljettajalla tulee olla hyvä asenne asiakaspalvelutyöhön, rauhallinen luonne ja riittävä suomen kielen taito. Työssä vaaditaan huolellisuutta ja vastuullisuutta joskus kiireisessäkin aikataulussa. Ehdoton edellytys työssä onnistumiselle on liikenneturvallisuuden vaaliminen ja valmius tehdä vuorotyötä.

Ajokorttivaatimukset

Vähintään B-ajokortti.
Koulutuksen alussa on kartoitusjakso ja C-opetus.
Polkimilla varustetuilla linja-autoilla voidaan kouluttaa suoraan B:stä D:hen.

Saat myös perustason ammattipätevyyden henkilöliikenteeseen, D-luokan ajokortin sekä alalla tarvittavat yleisimmät kortit joita alalla tarvitaan.

Koulutusmuodot

Koulutuksiin on useita eri rahoitusvaihtoehtoja ja niitä on suunnattu eri ikäryhmille.
Katsomme hakeutumisvaiheessa sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Henkilölogistiikan aikuiskoulutusten pääsyvaatimukset >>


Koulutuksia useilla ei paikkakunnilla. Alla on kalenteri avoinna olevista koulutuksista. Jos et löydä sopivaa koulutusta, niin ota yhteyttä alla oleviin asiakkuuspäällikköihimme.

Lisätietoja
Etelä-Suomi ja Kaakkois-Suomi, Henkilöliikenne
Jari Markkola, asiakkuuspäällikkö, 046 9227 810, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
Lounais-Suomi
Jussi Koski, asiakkuuspäällikkö, 050 3465 101, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Linja-autokortin korotus (D) C-> D Vantaa
Linja-autonkuljettajan ammattitutkinto Vantaa
Hae Linja-autonkuljettajan ammattitutkinto Turku
Hae Logistiikan perustutkinto, kuljetuspalvelujen osaamisala, linja-autonkuljettaja OPPISOPIMUSKOULUTUS, jatkuva haku 01.01.2018 Vantaa
Hae Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja 01.02.2018 Kouvola
Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja 05.02.2018 Vantaa
Hae Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja maahanmuuttajille 26.02.2018 Turku
Hae Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja OPPISOPIMUSKOULUTUKSENA Turku
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto