Takaisin

Talonrakentaja

Talonrakentaja TTS

Talonrakentajan työtehtävät

Talonrakentajan työtehtävät ovat monipuoliset ja mielenkiintoiset. Tehtävien monipuolisuuden vuoksi on talonrakentajalla oltava laajat perusvalmiudet rakennusalan vaihteleviin työmaatehtäviin.
Talonrakentaja on alan perusvalmiuksien lisäksi yleensä erikoistunut joihinkin ammattitehtäviin kuten kirvesmiestöihin, muuraukseen, laatoitukseen tai betonointiin ja raudoitukseen.
Talonrakentajan on osattava alan laskentatehtäviä ja rakennusfysiikkaa välttääkseen tavallisimmat rakennusvirheet ja hänen on tiedostettava rakennustyön ympäristövaikutukset.

Talonrakentajat työskentelevät sekä uudis- että korjausrakennustyömailla.

Työn vaatimukset

Talonrakentajan on pystyttävä toimimaan työmaalla itsenäisesti ja hänellä on myös oltava ryhmätyön vaatimia sosiaalisia taitoja.

Rakennusalan ammattilaiselta odotetaan, että hänellä on monipuolinen ammattitaito ja että hän kehittää sitä jatkuvasti. Rakennusalan ammattilainen on luotettava, laatutietoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelutilanteissa yhteistyöhenkinen.

Talonrakentajan on tiedostettava omien työtehtäviensä tärkeys koko rakennushankkeen kannalta. Hän tekee työnsä rakennusalan laatuvaatimusten mukaisesti. Hän ottaa vastuun omista työtehtävistään ja osaa toimia myös ryhmissä. Hän tunnistaa ammattinsa fyysiset ja psyykkiset terveysriskit sekä osaa ehkäistä niitä ennalta.

Talonrakentajan työ sopii sekä naisille, että miehille.

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Timo Pitkänen
050 3879 509, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opintosihteeri Mia Tokkari
044 7143 722, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja Vantaa
Hae Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja (oppisopimuskoulutus) Vantaa
Hae Talonrakentajan koulutus maahanmuuttajille (MAO) Vantaa
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto