Takaisin

Raskaskalustomekaanikko

Raskaskalustomekaanikko TTS

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, kuorma- ja linja-autot
Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto
Automekaanikon erikoisammattitutkinto

Raskaskalustomekaanikon työtehtävät

Raskaskalustomekaanikko toimii mekaanikkona muun muassa maahantuojien merkkikorjaamoissa, muissa kuorma- tai linja-autokorjaamoissa tai kuljetusliikkeiden korjaamoissa. Tehtäviin kuuluu tyypillisesti kuorma- ja linja-autojen huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät ja muut perävaunujen, päällirakenteiden tai korisähkötekniikan vaihtelevat tehtävät.

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Perustutkintokoulutuksessa opiskellaan raskaan kaluston huoltaminen ja peruskorjaaminen sekä paineilmajarrujen, jousitusjärjestelmien ja ajoneuvon sähköjärjestelmien perusosaaminen sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja.

Ammattitutkinnossa tavoitteena on hankkia autosähkötekniikan sekä polttoaine-, päästö- ja paineilmajärjestelmien vahva osaaminen ja vahvistaa itsenäistä työskentelyä ja töiden organisointikykyä sekä asiakaspalvelu- ja taloustaitoja.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus raskaan kaluston tekniikasta ja autosähkötekniikasta, tietotekniikan perusosaaminen, B-ajokortti sekä soveltuvuus alalle.

Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on 1-3 vuoden kokemus ajoneuvoasentajan ammatissa toimimista.

Automekaanikon erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, ammattitöiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa autokorjaamon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena tai työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta ja asennustyöstä TTS:ssa sekä työssäoppimisjaksosta raskaankaluston korjaamossa. Pakolliset opinnot sisältävät korjaamon perustyöt kuten määräaikaishuollot, katsastustarkastukset, alusta- ja jarrukorjaukset sekä peruskomponenttien vaihdot. Valinnaisina opintoina opiskellaan voimansiirron ja moottorin sekä sähköjärjestelmien ja korisähköjärjestelmien toiminta ja peruskorjaukset. Ajoneuvoasentajan opinnoissa hyödynnetään paljon tietotekniikan, testereiden, mekaniikan ja sähkötekniikan oppimisympäristöjä. Koulutuksen kesto vaihtelee 1-3 vuoden välillä.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu järjestelmien vaativaan vianhakuun liittyvistä lähiopinnoista oppilaitoksessa ja työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 vuotta

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

 

Lisätietoa

Ari Pekkola 046 9221 101 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, henkilö- ja pakettiautot, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, kuorma- ja linja-autot, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, työkoneet, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto, työ- ja metsäkonesuuntautunut, oppisopimuskoulutus Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto