Takaisin

Työkonemekaanikko

Työkonemekaanikko TTS

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja
Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto, Työkonetekniikan osaamisala
Automekaanikon erikoisammattitutkinto

Työkonemekaanikon työtehtävät

Työkonemekaanikko toimii mekaanikkona muun muassa maahantuojien merkkikorjaamoissa tai muissa työkonekorjaamoissa. Tehtäviin kuuluu tyypillisesti työkoneiden huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät ja hydraulisten ja sähköisten järjestelmien sekä sähköhydrauliikan vaihtelevat vianmääritys- ja korjaustehtävät.

Koulutukseen on jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Peruskoulutuksessa opiskellaan työkoneiden huoltaminen ja korjaaminen sekä perusosaaminen työkoneiden hydrauliikkajärjestelmistä, sähköjärjestelmistä sekä moottorin ja voimansiirron peruskorjauksesta.
Ammattitutkinnon koulutukset keskittyvät työkoneen järjestelmien opiskeluun, erilaisiin mittauksiin ja vaativampaan vianmääritykseen. Koulutusten kesto on n. 1 - 3 v riippuen henkilön aikaisemmasta koulutuksesta/työkokemuksesta.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavaan koulutukseen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvo- ja työkonetekniikasta sekä hydrauliikasta ja sähkötekniikasta, B-ajokortti sekä soveltuvuus alalle.

Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on 1-3 vuoden kokemus työkoneasentajan ammatissa toimimista.

Automekaanikon erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, ammattitöiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa työkonekorjaamon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena tai työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät TTS Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta ja asennustyöstä TTS:ssa sekä työssäoppimisjaksosta työkonekorjaamossa. Pakolliset opinnot sisältävät korjaamon perustyöt kuten määräaikaishuollot, erilaiset tarkastukset, alusta- ja jarrukorjaukset sekä peruskomponenttien vaihdot. Valinnaisina opintoina opiskellaan hydrauliikkajärjestelmien, sähköjärjestelmien sekä moottorin ja voimansiirron järjestelmien toiminta ja peruskorjaukset. Opinnoissa hyödynnetään paljon tietotekniikan, testereiden, mekaniikan ja sähkötekniikan oppimisympäristöjä

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus sisältää hydrauli- ja sähköjärjestelmien sekä polttoaine- ja päästöjärjestelmien erilaiset mittaukset sekä järjestelmien vaativamman vianmäärityksen. Koulutukseen kuuluu lähiopintopäivät oppilaitoksessa, ohjattu harjoittelu työpaikalla sekä etä- ja verkko-opinnot. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 vuotta.

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja
Ari Pekkola 046 9221 101 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, työkoneet, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto, työ- ja metsäkonesuuntautunut, oppisopimuskoulutus Nurmijärvi
Hae Työkoneiden käyttö maahanmuuttajille 02.01.2018 Vantaa
Hae Työkoneiden käyttö maahanmuuttajille 05.02.2018 Vantaa
Hae Työkoneiden käyttö maahanmuuttajille 05.03.2018 Vantaa
Hae Työkoneiden käyttö maahanmuuttajille 03.04.2018 Vantaa
Hae Työkoneiden käyttö maahanmuuttajille 02.05.2018 Vantaa
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto