Takaisin

Autokorimekaanikko

Autokorimekaanikko TTS

Autoalan perustutkinto, autokorinkorjaaja
Autokorimekaanikon ammattitutkinto
Autokorimestarin erikoisammattitutkinto

Autokorimekaanikon työtehtävät

Korimekaanikko työskentelee autokorikorjaamossa, työpaikkana voi olla merkkikorjaamo, monimerkkikorjaamo, tai muu korikorjaamo. Tehtäviin kuuluvat muun muassa erilaiset kolhu- ja kolarivauriokorjaukset, erilaisten murto- ja varkausvahinkojen korjaukset, tuulilasin vaihdot ja korjaukset, muovikorjaukset, varustelut ym. työt. Korimittaukset, pyöränkulmien säädöt turvalaitekalibroinnit ja sopeutukset ym. kuuluvat myös korimekaanikon tehtäviin.

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Vahvistaa ammatissa tarvittavaa auto- ja turvakoritekniikan tuntemusta, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta, halua jatkuvaan kehittymiseen ja oppimiseen, tietotekniikan hallintaa. Uusien korimateriaalien ja liitosmenetelmien (hitsaus, liimaus, niittaus) hallinta, sekä erilaisten oikaisu- ja vetolaitteiden hallinta ovat korimekaanikon työn perusvaatimukset. Vastuullisuus ja huolellisuus ovat myös erittäin tärkeitä asioita nykyaikaisten turvakorien kolarikorjauksissa.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvotekniikasta, koritekniikasta sekä ajoneuvojen sähkötekniikasta, B-ajokortti sekä soveltuvuus alalle.

Autokorimekaanikon ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on vähintään 3 vuotta autokorinkorjaajan ammatissa toimimista.

Autokorimestarin erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, ammattitöiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa autokorikorjaamon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena tai työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta ja asennustyöstä TTS:ssa sekä työssäoppimisjaksosta autokorikorjaamossa. Koulutuksen kesto vaihtelee 1-3 vuoden välillä. Pakolliset opinnot sisältävät korikorjaamon perustyöt, autokorintyöt sekä peruskomponenttien vaihdot. Valinnaisina opintoina opiskellaan turvavarusteiden ja korisähköjärjestelmien toiminta ja peruskorjaukset sekä automaalauksen esikäsittelytyöt.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopinnoista oppilaitoksessa sekä työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä mahdollisista etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 v.

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja
Mikko Kittelä 050 3879 514 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, autokorinkorjaaja, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Autoalan perustutkinto, autokorinkorjaaja, osatutkinto, maahanmuuttajille 15.01.2018 Nurmijärvi
Hae Autokorimekaanikon ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autokorimestarin erikoisammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto