Takaisin

Automaalari

Automaalari TTS

Autoalan perustutkinto, automaalari
Automaalarin ammattitutkinto
Automaalarimestarin erikoisammattitutkinto

Automaalarin työtehtävät

Automaalari työskentelee automaalaamon monipuolisissa työtehtävissä. Työpaikkana voi olla autoliikkeen maalaamo tai muu ajoneuvojen maalauksiin erikoistunut yritys. Tehtäviin kuuluvat mm. erilaisten korimateriaalien pohjustustyöt, monikerros-, paikkaus- ja häivytysmaalaukset.

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Vahvistaa ammatissa tarvittavaa korimateriaalien ja niihin sopivien täyteaineiden sekä maalien tuntemusta, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta, halua jatkuvaan kehittymiseen ja oppimiseen sekä tietotekniikan hallintaa.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvotekniikasta, kori- ja maalaustekniikasta sekä ajoneuvojen sähkötekniikasta, B-ajokortti sekä soveltuvuus alalle.

Automaalarin ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on vähintään 3 vuotta automaalarin ammatissa toimimista.

Automaalarimestarin erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, ammattitöiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa automaalaamon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena tai työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta, asennus- ja maalaustyöstä TTS:ssa sekä työssäoppimisjaksosta automaalaamossa. Koulutuksen kesto vaihtelee 1-3 vuoden välillä. Pakolliset opinnot sisältävät automaalaamon perustyöt sekä ajoneuvotekniikan perusteet ja peruskomponenttien vaihdot. Valinnaisina opintoina opiskellaan turvavarusteiden ja korisähköjärjestelmien toiminta sekä muut tarpeelliset tutkinnonosat.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopinnoista oppilaitoksessa sekä työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä mahdollisista etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 v.

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja
Mikko Kittelä 050 3879 514 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, automaalari, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Automaalarimestarin erikoisammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Automaalarin ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto