Takaisin

Automyyjä

Automyyjä TTS Työtehoseura

Autoalan perustutkinto, automyyjä
Automyyjän ammattitutkinto
Autoalan myyjän erikoisammattitutkinto

Automyyjän työtehtävät

Automyyjä toimii automyynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä autoliikkeessä. Työpaikkoja ovat mm. merkkiliikkeet, käytettyjen autojen liikkeet, autojen maahantuojat ja leasingyhtiöt. Tehtäviin kuuluu tyypillisesti automyynti, asiakashankinta, rekisteröinti, asiakasneuvonta, autotilaukset, toimitusseuranta ja muut autoliikkeen vaihtelevat tehtävät.

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Vahvistaa ammatissa tarvittavaa autotekniikan perusasioiden tuntemusta, kykyä organisoida, itsenäistä työskentelyotetta, asiakaspalvelu- sekä yhteistyötaitoja. Tietotekniikan hallinta on ehdoton edellytys opinnoissa menestymiseksi. Autoliikkeen toimintaan liittyy nykyisin myös sosiaalisen median hyödyntämistä myyntityössä, joten myös sosiaalisen median osaaminen on tärkeää. Työssä vaaditaan lisäksi huolellisuutta, vastuullisuutta ja paineensietokykyä usein kiireisessäkin ympäristössä.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvotekniikasta, tietotekniikasta, digitaalisista toimintaympäristöistä, asiakaspalvelusta ja myyntityöstä. Lisäksi edellytetään vähintään B-luokan ajo-oikeus (ajokortti) sekä soveltuvuus alalle.

Automyyjän ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on vähintään 3 vuotta automyyjän ammatissa toimimista.

Autoalan myyjän erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, erityistilanteiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa automyynnin työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena sekä työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät TTS Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta, etä- ja verkko-opinnoista sekä työssäoppimisjaksosta autoliikkeessä. Koulutuksen kesto vaihtelee 1-3 vuoden välillä. Pakolliset opinnot sisältävät asiakaspalvelua ja markkinointia, myyntityötä sekä osto- ja hankintatoimintaa. Valinnaisina opintoina opiskellaan uusien autojen myyntityötä, ajoneuvomyyntityötä, käytettyjen autojen myyntityötä tai hyöty- ja erikoisajoneuvojen myyntityötä.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopinnoista oppilaitoksessa sekä työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä mahdollisista etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 v.

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja
Hannu Pippuri 050 3879 572 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, automyyjä 13.03.2018 Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, automyyjä, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, varaosamyyjä 15.01.2018 Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, varaosamyyjä, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Varaosamyyjän ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto