Takaisin

Sisustusrakentaja

Sisustusrakentaja TTS

Sisustusrakentajan koulutukseen valittavalta edellytetään kiinnostusta työllistyä alan tehtäviin, riittävää suomen kielen taitoa ja riittävää toimintakykyä. Alan työ ja opiskelu edellyttävää huolellisuutta, pitkäjännitteisyyttä ja hyvää keskittymiskykyä sekä sopeutumista erilaisiin tilanteisiin ja työoloihin. Työtä tehdään joskus hankalissa, väsyttävissä ja rasittavissa asennoissa.

Sisustusrakentaja koulutuksen tavoite

Koulutuksen tärkein tavoite on työllistyä alalle työssäoppimisjakson jälkeen. Opiskelija voi suuntautua rakennustyömailla tai yksityiskodeissa tehtäviin sisustus- ja saneeraustöihin. Koulutuksen aikana opiskellaan väliseinätöitä, maalaus- ja lattianpäällystystöitä, tapetointia, keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden asentamista ja laatoitusta. Työssä tarvitaan kevyitä työstökoneita ja käsityökaluja, jotka on helppo kuljettaa työkohteesta toiseen. Työ on itsenäistä ja usein töiden järjestyksestä voi päättää itse. Koulutukseen kuuluu myös työturva- ja tulityökorttikoulutus sekä hätäensiapukoulutus. Koulutus alkaa aina kymmenen päivän kartoitusjaksolla, jonka aikana tutustutaan alan työhön ja opiskeluun sekä kartoitetaan opiskelijan valmiudet.

Koulutusmuoto

Koulutus on työvoimakoulutusta ja siihen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Lähiopiskelua on pääsääntöisesti viisi päivää viikossa. Tärkeä osa koulutusta on alan yrityksissä tapahtuva työssäoppimisjakso. Opiskelija voi vaikuttaa oleellisesti koulutuksen sisältöön valitsemalla oman suuntautumisensa mukaisen työssäoppimispaikan. Opiskelija hankkii kouluttajan avustuksella sellaisen työssäoppimispaikan, johon on mahdollisuus työllistyä koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu pääsääntöisesti alan työtehtävien mukaan, katso em. kuvaus. Koulutus on hyvin käytännönläheistä. Suurin osa päivittäisestä opiskelusta on käytännön työtehtävien harjoittelemista oppilaitoksen harjoitushallissa. Opiskelijoiden käytössä on myös verkko-oppimisalusta, jonka käyttö tukee päivittäistä opiskelua.

Lisätietoja
•    Opintosihteeri Riikka Paara
•    Koulutuspäällikkö Vesa taipale


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Ei avoinna olevia koulutuksia.
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto