Takaisin

Verhoilija, verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto

Verhoilija TTS

Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto, verhoilija

Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon suorittaneella on ammatilliset perustaidot toimia verhoilijana. Tutkinnon suorittaja hallitsee suuntautumisensa mukaisesti teollisen verhoilun, perinteisen verhoilun tai ajoneuvoverhoilun työtehtävät.

Suuntautuessaan verhoilutöihin tutkinnon suorittajalla on osaamista kankaiden kaavoituksesta ja leikkaamisesta, pehmustemateriaalien työstämisestä, uuden päällysteen kokoon ompelusta ja kiinnityksestä sekä viimeistelytöistä. Tutkinnon suorittaja hallitsee perustaitojen lisäksi valinnaisten opintojen mukaisesti perinteisen verhoilun, teollisen verhoilun tai ajoneuvoverhoilun perustekniikat.

Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon suorittanut voi toimia alan työtehtävissä suuntauksen mukaisesti joko huonekalutehtaissa, huonekaluverhoomoissa, korjaus- ja uudisrakentamiseen keskittyvissä rakennusliikkeissä, sisäremontointia tai sisustusverhoilutöitä tarjoavissa yrityksissä tai hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Verhoilun osaamisalan suorittaneen tutkintonimike on Verhoilija.

Verhoilijakoulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon suorittaminen.

Kohderyhmä

Hakijalla tulee olla kiinnostusta käsillä tekemiseen, asiakaspalveluun sekä yrittäjyyteen. Työ alalla vaatii hyvää perusterveyttä. Työ on usein fyysisesti vaativaa ja sisältää pölyaltistusta. Tehtävissä vaaditaan pitkäjänteisyyttä, materiaalien hallintaa, hyvää muototajua sekä esteettistä silmää.

Koulutusmuoto

Päiväopetus sisältää oppilaitoksessa tapahtuvan lähiopetuksen lisäksi, verkko-opiskelua, työssäoppimista sekä itsenäistä opiskelua.  Koulutus voidaan järjestää myös oppisopimuskoulutuksena.

Verhoilijakoulutuksen sisältö

Verhoilun osaamisala muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Valinnaisista tutkinnon osista toinen tulee valita osaamisalan valinnaisista tutkinnon osista. Toinen valitaan osaamisalan valinnaisista tutkinnon osista tai toisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osasta. Vaihtoehtona toiseen valinnaiseen on valita kaksi tutkinnon osaa toisen osaamisalan valinnaisista tutkinnon osista.

Verhoilun osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat:
1.    Ompelu
2.    Pehmustaminen
3.    Verhoilu

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 1:
1.    Teollinen verhoilu
2.    Ajoneuvoverhoilu
3.    Perinteinen verhoilu

Koulutuksen hinta/ tai tutkintomaksu

Tutkintomaksu 58€

Lisätietoja
•    Opintosihteeri Riikka Paara, 050 3870 067
•    Koulutuspäällikkö Vesa Taipale, 050 3879539•  


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Verhoilijamestarin erikoisammattitutkinto, oppisopimus 05.04.2018 Nurmijärvi
Hae Verhoilijan ammattitutkinto, oppisopimus 05.04.2018 Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto