Takaisin

Saumaustyökortti

Saumaustyökortti TTS

Mitä saumaustöiden tilaajan on hyvä tietää?

1) Vaikka julkisivujen pinta-alasta on elementtien saumoja vain noin prosentti, piittaamattomuus saumojen laadusta ja oikea-aikaisista uusintakorjauksista voi aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita. Julkisivujen saumojen laatu on erittäin tärkeätä rakennusten ja ihmisten hyvinvoinnille.
2) Vanhoissa saumoissa voi olla PCB:tä ja lyijyä.
3) Kaikki markkinoilla olevat CE-merkityt saumausaineet eivät sovellu Suomen olosuhteisiin, vaikka tuoteselostukset niin väittäisivät.
4) Elementtien saumaus on käsityötä, jossa lopulta vain työntekijän ammattitaito ja -ylpeys sekä tuntemus saumausaineista voivat taata sen, ettei vesi pääse saumojen heikoista kohdista rakenteisiin.
5) Uusien energiamääräysten vuoksi sisäpuolisten saumojen tiiveyden merkitys korostuu entisestään. Saumaustöissä tarvitaan suurta ammattitaitoa ja saumausaineiden tuntemusta.
Siksi tilaajan kannattaa vaatia kannattaa vaatia saumaustyöntekijöiltä saumaustyökorttia, jonka myöntää TTS Työtehoseura. http://www.tts.fi/index.php/rakennusala-patevyys-ja-korttikoulutus.

Saumaustyökortin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet tehdä saumaustöitä tämän päivän ohjeiden ja määräysten mukaisesti sekä valmistaa opiskelija suoriutumaan saumaustyökortin vaatimusten mukaisista teoriatentistä ja työnäytöstä. Tentin ja näyttökokeen hyväksytysti läpäissyt henkilö saa tutkintotodistuksen suorittamastaan talonrakennusalan ammattitutkinnon osasta Joustavat saumaukset (talonrakennusalan ammattitutkinnon osa nro 33) sekä TTS:n myöntämän Saumaustyökortin.
Saumaustyökortin saanti edellyttää 1.5 vuoden työkokemusta rakennusalalta tai vastaavia tietoja ja taitoja.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on rakennusalan kokemusta tai alan koulutus ja jotka ovat erikoistuneet saumaustöihin. Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1 – tasoinen suomen kielen taito. (Opiskelija selviytyy tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa kohtalaisesti sekä työssä että vapaa-aikana).

Koulutusmuoto

Koulutus koostuu teoriapäivästä ja näyttötyöstä, joka suoritetaan aidolla työmaalla. Näyttötyö on tehtävä 18 kuukauden sisällä teoriapäivästä.
Teoriapäivän päätteeksi opiskelijan on läpäistävä kirjallinen koe, jonka TTS Työtehoseura tarkistaa ja arkistoi.
Näyttötyön arvioivat työnantajan, työntekijöiden ja oppilaitoksen edustaja Opetushallituksen laatimien talonrakennusalan ammattitutkinnon perusteiden mukaisesti. Saumaustöissä pätevöityneet työnantajan ja työntekijän edustajat voivat hakeutua arvioijiksi TTS Työtehoseuran kautta.

Saumaustyökortti -koulutuksen sisältö

•    Saumaustyöt Suomessa
•    Saumaukset uudisrakentamisessa ja korjausrakentamisessa
•    Saumauksessa käytettäviä materiaaleja (polyuretaanit, hybridit, nauhat, akryyli- & silikonimassat)
•    Työturvallisuus
•    Haitta-aineet saumaustöissä
•    Saumausalan TES
•    Saumaustyön yleisimpiä virheitä

Koulutukseen hakeutuminen

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutusta, joko koulutuskalenterissa www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville henkilöille.

Koulutuksen hinta:   

Teoriapäivä 350 € + alv 24%.
Suomen Rakennussaumausyhdistyksen jäsenille myönnetään 20% alennus.
Hintaan sisältyy teoriapäivän lounas ja kahvit.
Talonrakennusalan ammattitutkinnon osatutkinnon 33 "joustavat saumaukset" näyttökokeen hinta on koulutuksen pilottivaiheessa 200 € + alv 24%. Näyttökokeiden hintaa ja toimintatapaa tarkistetaan pilottivaiheessa ilmenevien näyttökokeen kustannusten jälkeen.

Peruutusehdot

Mikäli osallistuminen peruutetaan alle seitsemän vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osanottaja jää tulematta koulutustilaisuuteen siitä ilmoittamatta, veloitamme koko osallistumismaksun.

Lisätietoja

•  Opintosihteeri Mia Tokkari, puh. 044 714 3722, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
•  Koulutuspäällikkö Timo Pitkänen, puh. 050 387 9509, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
•  Kouluttaja Mika Karkulahti, puh. 046 920 9026, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Ei avoinna olevia koulutuksia.
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto