Takaisin

Metsäenergiantuottaja

Metsäenergiantuottaja TTS

Metsäenergiantuottajan työtehtävät

Metsäenergian tuottaja voi työskennellä energiapuun korjuussa, kuljetuksessa, haketuksessa, varastoinnissa sekä turvetuotannossa työntekijänä tai yrittäjänä. Myös kaukokuljetus, haketus ja varastointi, alan kone - ja tuotekehitys sekä lämpölaitokset tarjoavat monipuolisia työmahdollisuuksia.

TTS:n metsäenergian tuottajaopinnoissa suuntaudutaan korjaamaan energiapuuta nykyaikaisilla metsäkoneilla. Opinnot sisältävät koneiden käytön, kunnossapidon, huollon ja tiedonsiirron lisäksi mm. metsänhoitoa, energiapuun hankintaa sekä käyttöä. Tutkinnon valinnaisia osia ovat lämpölaitoksen käyttö, hoito ja huolto ja yrittäjyys.

Työn vaatimukset

Energiapuun korjuuta tekevä ammattilainen työskentelee itsenäisesti joko luonnon keskellä koneellisen energiapuunkorjuun parissa tai lämpölaitoksella vastaten teknisen laitoksen käytöstä ja huollosta. Työ on vastuullista ja vaativaa tapahtuipa se sitten tuotantoketjun alkupäässä metsässä tai loppukäytössä lämpölaitoksella. Kykyä itsenäiseen työskentelyyn, oman työn suunnitteluun ja organisointiin sekä tekniikan osaamista tarvitaan molemmissa työympäristöissä.

Lisätietoja:
Pertti Hourunranta
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , 050 3879 516


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja tai metsäenergiantuottaja Nurmijärvi
Hae Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja tai metsäenergiantuottaja 10.09.2018 Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto