Jarkko Heikkinen-Lindberg, Viherpojat Oy

Työtehoseuran työntutkijat toteuttivat Viherpojat Oy:n kanssa kehittämisprojektin kesän ja syksyn 2014 aikana. Tavoitteena oli parantaa yrityksen työturvallisuutta, ergonomiaa ja työn tehokkuutta. Viherpoikien työpäällikkö Jarkko Heikkinen-Lindbergiä haastateltaessa kaksi vuotta projektin jälkeen, vahvistuu käsitys työntutkimuspalvelun tehokkuudesta työn tuottavuuden kehittämisessä.

Avoin keskustelu ja ennakkosuunnittelu – Viherpoikien työkalut tuottavuuden ja laadun jatkuvaan parantamiseen
Rakenteellisia ja kulttuurimuutoksia on tehty niin Viherpoikien strategisessa johtamisessa, alihankintasuhteissa kuin oman työn suunnittelussa. Suurin vaikutus työntutkimusprojektilla Jarkko Heikkinen-Lindbergin mukaan oli kuitenkin työntekijöiden omassa ajattelussa. Osallistava työntutkimuksen projektissa työn videokuvaus ja asioiden yhdessä pohtiminen olivat Viherpoikien tarpeeseen parhaita menetelmiä. Etenkin videokuvauksen avulla päästiin käsiksi asioihin, joiden luultiin olevan kunnossa.

"Projekti oli suuri ’switch on’ ajattelulle. Kun työntekijät saatiin itse ajattelemaan asioita, olemme sen jälkeen vain ohjanneet kehitystä oikeisiin suuntiin ja priorisoineet kehitysehdotuksia”, sanoo Jarkko Heikkinen-Lindberg.

 Lue koko juttu Teho-lehdestä >>

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto