Kouluttaudu alalle, jolla on vetovoimaa.

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen alkaa 20.2. ja nyt moni peruskoulun päättävä nuori miettii, mikä hänestä tulee isona. TTS tarjoaa nuorille koulutusta käytännönläheisiin ammatteihin, maarakennuskoneenkuljettajaksi, metsäkoneenkuljettajaksi, metsäkoneasentajaksi sekä linja-autonkuljettajaksi. Opetus on hyvin käytännönläheistä, meillä on käytössä alan uusin kalusto ja opetuskäytössämme on simulaattorit kaikille koulutusaloille.

Vuoden alussa voimaan tulleen ammatillisen koulutuksen uudistuksen mukaan nuoret ja aikuiset siirtyivät saman lainsäädännön alle. Käytännössä kuitenkin yhteishaku peruskoulun päättäneille säilyy ennallaan ja on edelleen nuorten päähakukanava.

TTS:lla on yhteishaussa avoinna koulutuspaikkoja kolmelle koulutusalalle:

  • Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja
  • Metsäalan perustutkinto, jossa voi opiskella metsäkoneenkuljettajaksi tai metsäkoneasentajaksi

(Joissakin ennakkotiedoissa on ilmoitettu TTS:lle avoimeksi myös logistiikan perustutkinto, kuorma-autonkuljettaja. Tänä vuonna tämä ei kuitenkaan ole TTS:lla avoimena)

Ammattitaitoisia kuljettajia tarvitaan ja työllistyminen kuljetusalan, maanrakennus- ja metsäalan töihin on hyvä. Useissa tilanteissa työpaikka on jo odottamassa juuri valmistuvaa työntekijää. Työtehoseuran hyvät työelämän yhteydet koulutuksen aikana lisäävät myös mahdollisuuksia työllistyä

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto