nosturiasentaja

Torninosturinkuljettaja nostaa työmailla tuhansien tonnien painoisia elementtejä alhaalla odottaville asentajille uudestaan ja uudestaan. Yksikin nosturin vika voi olla kohtalokas ja kallis. Torninosturin asentaja ja huoltaja vastaa siis paljosta. ”Turvallisuus on TTS:n nostokoulutusten lähtökohta. Turvallisuusnäkökulma on mukana myös kuljettajankoulutuksen jokaisessa harjoituksessa teoriassa ja käytännössä”, sanoo TTS:n nostoalan kouluttaja Seppo Hiekkavuo.

Hyvinkään sairaalan laajennustyömaalle pystytetään torninosturia. Nosturin masto, osa takapuomia ja kuljettajan koppi ovat jo pystyssä noin 40 metrin korkeudessa. Ajoneuvonosturi nostaa nyt etupuomin osia ylhäällä odottaville nosturinasentajille.

Toimittaja ei sujahda ihan helposti työmaalle tekemään juttua ja ottamaan kuvia. Lopulta lupa heltiää Peabin työmaainsinööri Sari Mäkeläiseltä, Nosturiasennus Virtasen toimitusjohtaja Veli-Pekka Virtaselta ja neljältä Virtasen nosturinasentajalta.

”Nosturiasennus Virtasen kolme painopistettä ovat turvallisuus, turvallisuus ja turvallisuus. Ehkä ymmärrät, että ulkopuoliset ylhäällä asennuksen aikana ovat riski”, sanoo asennustyön johtaja Sami Santanen.

No on se helppo ymmärtää, kun näkee Santasen seisovan etupuomilla korkeuksissa. Hän kurottaa vastaanottamaan etupuomin seuraavaa osaa, joka heiluu tuulessa ajoneuvonosturin nostovaijerin päässä. Työ näyttää pelottavalta.

 Lue koko juttu Teho-lehdestä >>

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto