Hämeen laaturemontti

Hämeen Laaturemontti Oy lupaa tehdä omakotitalon kattoremontin kahdessa päivässä. Yrityksen menestyksen takana on tarkkaan hiottu asennuskonsepti, laadukkaat materiaalit sekä pitkäjänteinen panostus työntekijöiden hyvinvointiin ja osaamiseen.
TTS on toteuttanut myös monet Hämeen Laaturemontin koulutuksista. ”Annamme asennustyöllemme viiden vuoden laatutakuun. Siksi emme käytä aliurakoitsijoita, vaan koulutamme omat miehemme hoitamaan työt alusta loppuun”, kertoo Laaturemontin perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki.

Hämeen Laaturemontti on tullut tunnetuksi lupauksestaan tehdä laadukas omakotitalon kattoremontti kahdessa päivässä. Palkittu, menestynyt ja kasvava yritys työllistää nyt noin 530 työntekijää. Asennustiimiin kuuluu yleensä neljä työntekijää, joilla on käytössään kuormausnosturi.

”Nosturien käyttö asentajien työn helpottamiseksi on yksi avainasia. On tutkittu, että kattoremontin työajasta yleensä yli 80 prosenttia kuluu tavaroiden nostoon ja siirtoon. Yritämme vähentää tämän osuuden 20 prosenttiin ja samalla auttaa asentajia mahdollisimman paljon”, kertoo Laaturemontin perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki.

Laaturemontissa työskentelee vain suomalaisia työntekijöitä. Yrityksellä on Suomessa 18 toimipistettä. ”Meillä ei tehdä reissutyötä. Kun avaamme työpisteen vaikkapa Ouluun, koulutamme paikalliset työntekijät asentajaksi. Teemme työtä ihmisten kodeissa, eli pyhissä paikoissa. Siksi asentajiemme ja asiakkaiden keskinäinen kunnioitus, ymmärrys ja yhteinen kieli ovat työmme perusta.”
Laaturemontti on panostanut myös työntekijöidensä koulutukseen. Yrityksen asentajat ovat suorittaneet esimerkiksi asbestinpurkuun oikeuttavan koulutukseen sekä työturva-, tulityö- ja ensiapukortit. Nosturia ajavat ovat opiskelleet kyseisen ammattitutkinnon osan. TTS on ollut mukana toteuttamassa näitä koulutuksia.

Yli 22 vuotta vanhojen rakenteiden asbesti selvitettävä

Asbestilainsäädäntö muuttui vuoden 2016 alussa siten, että purettavien materiaalien asbestipitoisuus on selvitettävä kaikissa rakennuksissa, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1994. Asbestia voi olla esimerkiksi varsinkin 1970-luvulla valmistuneiden talojen putkien eristeissä sekä keittiön ja kylpyhuoneen tasoitteissa, laatoituksessa ja muovimatoissa. Purkutöitä saa tehdä vain asbestitöihin koulutettu henkilö, ja purkavalla yrityksellä pitää olla asbestipurkulupa.

Myös asbestipitoisten seinä- ja kattolevyjen purku ulkotiloissa edellyttää asbestipurkutyölupaa. Lupa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun julkisivupinnoitetta poistetaan märkähiekkapuhalluksella. Samoin asbestipurkutyölupaa vaatii asbestia sisältävän varttikaton eli mineriitti- eli kuitusementtikaton purkaminen.

Kuormausnosturin käyttö edellyttää ajoneuvonosturin ammattitutkinnon osatutkinnon suorittamista, jos kuormausnosturin nostokapasiteetti ylittää yli 25 tonnimetriä ja jos kuormausnosturia käytetään pääasiassa muuhun kuin ajoneuvon kuormaamiseen. Kuormausnosturi on silloin myös katsastettava asennuskäyttöön. Tyypillisiä kuormausnosturin ajolupaa ja asennuskatsastusta vaativia töitä ovat esimerkiksi kattotuolien asennustyöt.

Lisätietoja TTS:n asbesti- ja kuormausnosturikoulutuksista:
Asiakkuuspäällikkö Atte Järvelä, puh. 050 387 9531, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue koko juttu Teho 2016/6 -lehdestä >>

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto