Bnr BotanicalDesign TTS Työtehoseura 600

Minna Uusi Simola TTS Työtehoseura BotanicalDesignMahdollisuuksia. Rajattomuutta. Luomista. Kasveja. Pientä ja tarkkaa työstämistä, toisaalta myös krouvia suurien linjojen teoksia. Uusia näkökulmia ja ideoita syntyy hyödyntäen eri käsityöalojen tekniikoita ja työkaluja sekä teknisten kokeilujen avulla etsittäessä kasveilla erilaisia ilmaisumuotoja.

Matkalla kohti vapaampaa ilmaisua  
Floristiikan kouluttaja Minna Uusi-Simola ei tiennyt mihin ryhtyi, päättäessään osallistua vuoden mittaiseen koulutusohjelmaan Norjalaisessa kukkasidonnan oppilaitoksessa Veassa. Vuosi oli kasvutarina kohti uusia näkökulmia erilaiseen ilmaisemiseen kasvien keinoin.  Se oli matka näkemään ympäröivä maisemamme eri tavoin ja tuomaan näkymätön näkyväksi.

Taiteen rinnalla on tärkeä muistaa kaupallisten tuotteiden merkitys. Siksi pidän tärkeänä että taiteen rinnalla syntyy myös myytäviä design -tuotteita. Kaupallistettavia ja monistettavia töitä, jotka kohtaavat ihmiset arjessa. Tuotteistamista ja palvelumuotoilua ei pidä unohtaa. Aiheen parista on syntynyt  koulutus ja jo toinen Botanical Design –kurssi käynnistyy syksyllä. Seuraa koulutuskalenteria tai kysy suoraan kouluttajalta!

 

 

Ensimmäisen kurssin opiskelijoiden teoksia oli esillä IhanaHelsinki tapahtuman kierrettävässä kukkateosnäyttelyssä.

Lilliputian Land Art: pienet teokset piilossa

Esplanadin puisto
Johanna Jaskari-Halonen
Pienet kasviaiheiset teokset ovat piilotettu Ihana Helsinki –tapahtuman ajan Espan puistoon.


pieni Aallotar Johanna Jaskari Halonen    Jaskari Halonen Johanna Kengännauhat 300px

Pieni Aallotar ja Kengännauhat, Johanna Jaskari-Halonen

Luonnon kasvimateriaaleista tehdyt pääkoristeet

Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9
Botanical Design -kurssin oppilaiden oppilastyönä tehdyt upeat pääkoristeet.
omakuva2 300px    omakuva 1 300px

Opikelijoiden tekemiä omakuvia luonnonmateriaaleista. Nähtävänä kauppakeskus Kluuvissa 1.ja 2. kerroksissa

Kukkamandala – pieniä räjähdyksiä

Stockmann, keskustan tavaratalo, Argoshalli, Aleksanterinkatu 52
Outi Alanne, floristi ja yrittäjä, Kukkakauppa Sitomo & Päivi Lehti, floristi, Kaisan Kukka

MANDALA

mandala BotanicalDesign TTS Työtehoseura 600

Tiibetiläismunkeille pysymättömyyden symboli on hiekasta tehty mandala. Mandala tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. Munkit tekevät erivärisistä hiekoista maahan upeita mandalakuviota, jotka lopulta pyyhkiytyvät pois tuulen mukana. Mandalan teko on hyvin meditatiivista, ja auttaa ihmistä jäsentämään todellisuutta mielekkääksi.
"Erilaiset keskittymisharjoitukset ovat nykyään muodissa. Idea kasvinosista tehtyyn mandalaan syntyi tästä samasta mielen rauhoittamisen tarpeesta. Vaikka teemme työn käyttäen floristiikan materiaaleja ja se muistuttaa tavallista floristin työtämme, voimme tehdä sitä vapaammin ja rennommalla otteella; sen ei tarvitse olla hyödyllistä, pysyvää ja tuottavaa. Teemme sitä omaksi iloksi. Ja vaikka olemme hahmotelleet työtä mielessämme, tehneet materiaalikokeiluja ja laskelmia, emme siitä huolimatta tiedä, millainen mandala tulee valmiina olemaan. Se on meillekin yllätys."

 

Plant inside / Plant Inn - Kasvin lohduttava syleily

Kolmen Sepän patsas
Tuija Martiskainen
Koe ”kasvin sisään meneminen” ja sen lohdutus.  Työ on ulkoa päin elävää materiaalia kevään karikkeissa. Sisään astuttaessa ihminen ikäänkuin menee juuristoon, jossa hän saa kokea hämäryyden juuriston ympäröimänä. Ikkunasta kurkistaessa voi ulkoa päin ottaa valokuvan. Työn ideana on "kasvin sisään meneminen" ja olla vihreyden ympäröimä - siksi työ on korkea, aivan kuin kasvin varsi. Työ on osallistuvaa taidetta, jonka sisään pääsee oviaukon kautta. Sisällä olevan kasvoja voidaan katsella ja valokuvata ulkopuolelta.


Tuija Martiskainen PlantInn    Metsänväkeä 300

Tuija Martiskaisen tekemä osallistava taideteos kutsuu käymään kodassa (vasen kuva) . Marja Westren-Dollin ja Jonna Suorannan Metsänväkeä- töissä oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. (Oikealla)

Metsänväkeä

Annantalon takapiha, Annankatu 30
Marja Westrén-Doll ja Jonna Suoranta
Sadunomainen teos lapsille- ”juhlat metsässä” keskellä kaupunkia. Teos sijoittuu Annantalon takapihalleKansakoulunkadun puoleiseen reunaan talon pitkänsivulle. Teos on sadunomainen, pieniä yksityiskohtia, kasvitaidetta. Teos on lapsille ' juhlat metsässä ' keskellä kaupunkia.

Urbaani Majakylä

Kaisaniemen puiston vesiallas
Sirja Eskelinen
Urbaanissa Majakylässä metsän parhaat palat muodostavat uusia versioita perinteisistä puumajoista. Vesialtaaseen rakennettu puumajakaupunki/kylä. Erikokoisia ja -näköisiä, mutta yhteensopivia "tönöjä", jotka nousevat oksien päälle vedestä. Materiaaleina risut ja oksat, käpyjen suomut, kaarna, sammal yms. mitä metsästä kevään aikana tulee vastaan.

urbaani maja1  

Sirja Eskelisen Urbaani maja sai heti asukkaan.
Lisätietoa koulutuksesta Minna Uusi-Simola, 0447143741, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto