oppisopimus

Työpaikan saaminen uudelta asuinpaikkakunnalta ei ole aina helppoa. Tämän sai huomata Helsingistä Tampereelle muuttanut Aki Haverinen pari vuotta sitten. Osaava autokorikorjaaja ei päässyt näyttämään yrityksille taitojaan, joten hän päätti hankkia lisäkoulutusta. Samalla tuli vaihdettua myös alaa.

Aki Haverinen aloitti raskaskalustomekaanikon ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksen talvella 2014 Volvo-maanrakennuskoneita maahan tuovassa ja niitä huoltavassa Volvo Construction Equipment Finland Oy:ssä Pirkkalassa. Lähikoulutusjaksot Haverinen suoritti TTS:n Rajamäen toimipisteessä. Opinnot ovat nyt takana, ja plakkarissa on tutkinnon lisäksi myös vakituinen työpaikka.

”Aivan ehdoton juttu koulutuksessa oli se, että meitä opetti kokenut työkoneasentaja ja -teknikko, joka tiesi hydrauliikasta ja sähköstä kaiken. Ilman häntä hommasta ei olisi tullut mitään”, Haverinen kertoo.

Kolmen kuukauden aloitusjaksolla Rajamäellä opiskelijat hankkivat perustiedot ja -taidot, joita sitten käytännössä harjoiteltiin omissa työpaikoissa. Kerran kuussa opiskelijat palasivat koulun penkille hankkimaan lisätietoa lähipäivien aikana.

”Työpaikkakouluttaja vastasi ohjauksestani työpaikalla. Opettajat kävivät myös säännöllisesti hallilla katsomassa edistymistäni. Ja sitten annoin tietysti näyttöjä eri töistä”, Haverinen summaa opiskelujen etenemistä.

Perheelliselle oppisopimuskoulutus on hyvä opiskelumuoto, sillä leivän syrjässä on pysyttävä kiinni myös opiskelun aikana.
”Jos on innostunut alasta ja motivoitunut opiskelemaan, oppisopimuspaikan saaminen yleensä onnistuu”, Haverinen toteaa. Kokemukset oppisopimuskoulutuksesta ovat hänellä hyvät, sillä toimiessaan yrittäjänä Haverisella oli muutama oppisopimusoppilas töissä.

Hyvä keino saada päteviä työntekijöitä

Volvo Construction Equipment Finland Oy:n koulutuspäällikölle Pasi Isoniemelle ovat oppisopimusasiat tuttuja, sillä yrityksessä on koko ajan oppisopimusopiskelijoita. Syy tähän on selkeä: Suomessa ei ole alalle täysin valmistavaa koulutusta tarjolla.

”Nykyiset maanrakennuskoneet ovat täynnä elektroniikkaa ja hydrauliikkaa, eikä autoalan koulutukset tarjoa riittäviä taitoja alalle. Etenkin hydrauliikkapuolella tuntuu olevan eniten puutteita osaamisessa. Nykypäivän mekaanikon on ymmärrettävä kokonaisvaltaisesti, miten maanrakennuskone toimii”, Isoniemi selventää.

Osaamisvajetta täydennetään yrityksessä sekä omilla että ulkopuolisten tahojen järjestämillä räätälöidyillä koulutuksilla. TTS:n kanssa Volvo CE Finland on tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Oppisopimus vaatii Isoniemen mukaan työnantajayritykseltä loppupeleissä vähän.

”Hallinnointia on jonkin verran, kuten opiskelija-arviointien tekemistä. Toki työpaikkakouluttajalla on suurempi rooli ja vastuu opiskelijan oppimisesta ja opiskelujen etenemisestä. Meillä ovat opiskelijat aina hoitaneet työt ja opiskelut todella mallikkaasti”, Isoniemi kertoo.

Uusia toimintamalleja usean työnantajan oppisopimukseen

Viime vuonna käynnistyneessä Mahdollisuuksien oppisopimus -hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan usean työnantajan kanssa järjestettävää oppisopimuskoulutusta. Monityönantajaisille oppisopimuksille on tarvetta etenkin henkilöstöpalveluyrityksissä, joissa työ on pirstaloitunut useampaan asiakasyritykseen, sekä sesonkiyrityksissä, kuten maansiirto- ja viherrakennusyrityksissä.

Uudessa monityönantajamallissa pyritään keventämään sopimustekniikka sekä suunnittelemaan ja aikatauluttamaan ennakolta eri yrityksissä tapahtuva työssä oppiminen.

”Sekä opiskelijan että työnantajayritysten kannalta on tärkeää pystyä sopimaan heti oppisopimuskoulutuksen alussa, milloin ja mitä töitä opiskelija tulee kussakin yrityksessä tekemään. Kaikki tietävät tällöin, mitä he saavat ja mitkä ovat kunkin vastuut”, TTS:n kuljetus- ja logistiikka-alan kouluttaja Arto Lähteenmäki sanoo.

Lisätietoa oppisopimuksesta: Maarit Tenkula, laatupäällikkö, p. 050 3878 059, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Oppisopimuspalvelut http://www.tts.fi/index.php/opiskelijoille/oppisopimuspalvelut

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto