A-katsastus

– TTS:n ja A-Katsastuksen koulutusyhteistyöllä haetaan uusia katsastusammattilaisia

A-Katsastus Oy ja TTS Työtehoseura ovat aloittaneet valtakunnallisen yhteistyöhankkeen, jonka tarkoituksena on löytää ja kouluttaa uusia katsastajia A-Katsastukselle.

”Eläköitymisen vuoksi tarvitsemme useita uusia katsastajia lähivuosina. Katsastukseen liittyvä lainsäädäntö muuttui muutama vuosi sitten. Myös henkilöauto-, raskaskalusto- ja autokorimekaanikot voivat ryhtyä katsastajiksi. Päätimme kokeilla koulutusvaihtoehtoa, kun sellaiseen tuli mahdollisuus. Valtakunnallisena ja luotettavana toimijana TTS valikoitui kumppaniksemme”, A-Katsastus Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja Andreas Åsvik kertoo.

Koulutusyhteistyössä kokeillaan mallia, jossa henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon suorittaneille tarjotaan mahdollisuus kouluttautua katsastajaksi ja saada samalla työpaikka.

”Katsastaja on asiantuntija asiassa, joka koskee meitä kaikkia. Työ on ihmiskeskeistä ja mekaanikon työhön verrattuna puhtaampaa ja fyysisesti vähemmän rasittavaa”, Åsvik toteaa.

A-Katsastuksella on laaja valtakunnallinen palveluverkosto, joka käsittää lähes 170 katsastusasemaa. ”Työpaikan vaihtaminen toiselle paikakunnalle onnistuu helposti, jos muutto tulee ajankohtaiseksi”, Åsvik lisää.

Valtakunnallinen kampanja

”Olemme erittäin mielissämme yhteistyöstä A-Katsastuksen kanssa. Tällä tavoin pystymme nopeasti vastaamaan asiakkaamme tarpeeseen. Uskon, että löydämme A-katsastukselle osaavia ja alasta kiinnostuneita autoalan ammattilaisia”, TTS Työtehoseuran Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari sanoo.

A-Katsastuksen ja TTS:n koulutuskampanjassa haetaan uusia katsastusalan ammattilaisia koko Suomesta. Åsvikin mukaan uusille tekijöille on tarvetta usealla eri paikkakunnalla, kuten Tampereella, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lahdessa, Kuusamossa, Kalajoella, Vaasassa ja Kokkolassa. Tarvetta on noin 60 uudelle katsastajalle kahden vuoden sisällä.

”Henkilöautomekaanikon tutkinnon voi suorittaa missä päin Suomea tahansa tutkinnon suorittamiseen soveltuvassa autokorjaamossa”, Palosaari toteaa.

Koulutukseen haetaan autoalan ammattilaisia

Koulutukseen voivat hakeutua ajoneuvoasentajan perustutkinnon sekä vähintään kolmen vuoden työkokemuksen omaavat henkilöt. TTS haastattelee hakijat ja suunnittelee jokaiselle hakijalle oman polun ammattitutkinnon suorittamiseksi. Henkilökohtaistamisella varmistetaan henkilön soveltuvuus tutkinnon suorittamiseen. TTS vastaanottaa valituilta henkilöiltä henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon. Henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon suorittaneet siirtyvät tämän jälkeen A-Katsastuksen järjestämään katsastajakoulutukseen, joka sisältää kaksi teoriaviikkoa sekä kahden viikon käytännön harjoittelujakson. Kun opiskelija on katsastanut 60 ajoneuvoa, hän voi suorittaa loppukokeen. Henkilöauton ammattitutkinnon voi suorittaa nopeimmillaan muutamassa viikossa. Katsastajakoulutus kestää neljä viikkoa.

Katsastajaksi mielivän tulee ottaa yhteyttä TTS:n ja mielellään suoraan Palosaareen, sillä TTS tarkistaa koulutukseen pyrkivän soveltuvuuden alalle. A-Katsastus valitsee suositelluista henkilöistä sellaiset, joille he järjestävät katsastajakoulutuksen ja tarjoavat työpaikan tutkinnon suorittamisen jälkeen.


Lisätietoa:
TTS Työtehoseura, Mika Palosaari, Asiakkuuspäällikkö, Autoala, puh. 046 922 1060, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
A-Katsastus Oy, Andreas Åsvik, Aluejohtaja Pohjanmaa, puh. 045 632 3321, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimituksille: Kuvia toimitusten käyttöön löytyy osoitteesta http://bit.ly/1TuRqT1
Kuvissa esiintyvät vasemmalta lukien A-Katsastus Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja Andreas Åsvik ja TTS:n Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari.
Kuvat on ottanut Annika Pollari.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto