Hyppää sisältöön
Kuljetusalan oppisopimuskoulutus

Kuljetusalan oppisopimus

Kuljetusalan oppisopimuskoulutus

Kuljetusalan oppisopimuskoulutus tarjoaa ratkaisun sekä työnantajille että työntekijöille.

Haluatko kouluttaa ammattitaitoista kuljettajaa, joka on valmiina tarttumaan haasteisiin? Tai oletko itse kiinnostunut kehittymään ja edistymään kuljetusalan ammattilaiseksi?

Yrittäjä – oletko rekrytoimassa uusia kuljettajia?

Oppisopimus on kustannustehokas, yrityksen tarpeisiin kohdistettu ja joustava tapa hankkia yritykseen kuljettajia – tehdä hyvistä tyypeistä ammattilaisia. Oppisopimuksella voi suorittaa kaikkia ammatillisia kuljetusalan opintoja. Tyypillisiä tilanteita, joissa päädytään oppisopimukseen ovat sellaiset, joissa työtehtävät muuttuvat ja tarvitaan lisää osaamista, tai jos opinnot ovat jääneet kesken ja ne halutaan viedä loppuun.

Oppisopimus on myös tapa rekrytoida uusia työntekijöitä. Kortin korotukset esimerkiksi B:stä C-korttiin ja edelleen E-korttiin onnistuu nopeasti ja joustavasti. Oppisopimus on myös ratkaisu kun tarvitaan lisää osaamista työntekijälle, jonka toimenkuva muuttuu esimerkiksi kuljettajasta ajojärjestelijäksi.

Oppisopimuksen voi sopia työntekijän kanssa, jolla on joko toistaiseksi voimassa oleva työsopimus tai määräaikainen työsopimus. Vähimmäistyöaika on 25 tuntia viikossa. Myös yrittäjänä toimivalle voidaan solmia oppisopimus.

Työn ohella kohti ammattitutkintoa

Oppisopimuksen avulla voit opiskella ja työskennellä samanaikaisesti. Tämä joustava koulutusmalli antaa sinulle mahdollisuuden hankkia arvokasta käytännön kokemusta alalta samalla, kun suoritat ammattitutkintoa. Se on toimiva ratkaisu sekä työnantajalle että työntekijälle.

Kuljetusalan oppisopimuksella yrityksesi tarpeisiin räätälöity koulutus

Oppisopimus on kustannustehokas ja joustava tapa kouluttaa uusia työntekijöitä yrityksesi tarpeisiin. Voit kouluttaa henkilöstöäsi ammattitutkintoon asti ja varmistaa, että heillä on tarvittavat taidot menestyäkseen kuljetusalan vaativissa tehtävissä.

Kenelle oppisopimus sopii?

Oppisopimuskoulutus sopii kaikille, jotka haluavat kehittyä kuljetusalan ammattilaisiksi. Olit sitten urasi alussa tai jo kokenut tekijä, oppisopimus tarjoaa sinulle mahdollisuuden edetä urallasi ja saavuttaa tavoitteesi.

Miten oppisopimus toimii?

Oppisopimus tapahtuu työsuhteessa, ja suurin osa opetuksesta tapahtuu työpaikalla. Koulutusjaksoon kuuluu myös opiskelupäiviä oppilaitoksessa. Koulutuksen kesto ja sisältö mukautetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Kustannukset ja tuki

Työnantaja maksaa opiskelijalle oppisopimuskoulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaisen palkan. Oppilaitoksen päiviltä on mahdollisuus hakea opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa niistä palkkaa. Jos rekrytoitava henkilö on työtön työnhakija, työnantaja voi hakea palkkatukea oppisopimuksen ajalle.

Oppisopimus soveltuu hyvin:

  • kun työntekijä etenee uusiin tehtäviin
  • rekrytoitaessa uutta henkilökuntaa yritykseen
  • kun puuttuu tutkinto
Kuljetusala, linja-autonkuljettaja kuljetusalan oppisopimus

Kuljetusalan oppisopimuskoulutukset:

Tutustu alla olevista linkeistä kuljetusalan koulutuksiin.

Oletko kiinnostunut kuljetusalan oppisopimuksesta? Kysy lisätietoja:

Haku