Varastoalan oppisopimus
Oppisopimuskoulutuksesta on hyötyä sekä työnantajalle että työntekijälle
Hyödyt työnantajalle:
- henkilöstön osaaminen kehittyy ja toiminnan kustannustehokkuus parantuu
- työntekijät oppivat ymmärtämään varastoprosesseja paremmin, jolloin prosessit tehostuvat
- osaava henkilöstö on tyytyväisempää ja voi paremmin mikä parantaa työturvallisuutta, työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä
- opiskeluun liittyy kehitysprojekteja, jolloin työntekijät osallistuvat yrityksen toiminnan kehittämiseen
- esihenkilöiden osaamisen lisääntyminen parantaa lähijohtamisen laatua mikä kehittää työilmapiiriä
- yrityksestä puuttuvan osaamisen hankkiminen, kuten esim. kuormalavahyllystöjen tarkistaminen, VAK-koulutukset, työntekijöiden perehdyttäminen jne.
Hyödyt työntekijälle:
- oman ammattitaidon kehittyminen mahdollistaa etenemisen työuralla esim. esihenkilö – tai asiantuntijatehtäviin
- erityisosaamisen kehittäminen lisää työmahdollisuuksia ja monipuolistaa työnkuvaa. Esim. perehdyttäminen, henkilöstön johtaminen, luvanvaraisissa varastoissa työskenteleminen (VAK, elintarvike, tullivarastot) jne.
- prosessiosaamisen kehittyminen lisää mahdollisuutta kehittää ja vaikuttaa omiin työtehtäviin
- suorittamalla tutkinnon saat todistuksen ammattitaidostasi varastoalalla vaadittavasta laajasta osaamisesta
- ammatillisen tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa erikoisammattitutkintoon tai korkeakouluun.
Oppisopimus on kustannustehokasta ja räätälöidään työntekijän ja työnantajan tarpeisiin
Oppisopimuksella voi suorittaa kaikkia ammatillisia varastoalan opintoja, yksittäisistä tutkinnon osista koko tutkintoon asti.
Tyypillinen tilanne, jossa oppisopimus on erinomainen vaihtoehto, on esimerkiksi silloin, kun yrityksellä on tarve kehittää henkilöstönsä osaamista tai työntekijällä on halu kehittää omaa osaamistaan.
Oppisopimus on koulutusmuoto, joka tarjoaa mahdollisuuden opiskella työn ohella työsuhteessa ja suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla. Koulutusjaksoon kuuluu myös opiskelupäiviä oppilaitoksessa. Koulutuksen kesto ja sisältö riippuu opiskelijan aiemmasta osaamisesta ja opiskelutaustausta ja mukautetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Oppisopimuksen voi sopia työntekijän kanssa, jolla on joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen työsopimus. Vähimmäistyöaika on 25 tuntia viikossa.
Opiskelut on mahdollista suorittaa myös omaehtoisena monimuoto-opiskeluna, jolloin opiskeluiden aloittaminen ei vaadi oppisopimuksen solmimista työntekijän ja työnantajan välillä. Tästä mahdollisuudesta voit tiedustella lisää koulutuksen yhteyshenkilöiltä.
Kustannukset ja tuki
Koulutus on työnantajalle sekä opiskelijalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle oppisopimuskoulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaisen palkan. Oppilaitoksen päiviltä on mahdollista hakea opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa niistä palkkaa.
Oppisopimuksella voit suorittaa kaikki ammatilliset varastoalan opinnot kokotutkinnon sekä erillisiä tutkinnonosia, jolloin voit kehittää vain jotain tiettyä osaamista. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti, joten sekä yrityksen että opiskelijan tarpeet otetaan huomioon.
Tutustu tarkemmin oppisopimuskoulutuksiin
Esihenkilöosaamisen kehittäminen varasto- ja terminaalialalla
Tämä koulutusohjelma sopii terminaaliesihenkilöille, varastoesihenkilöille sekä varastojen ja terminaalien tiiminvetäjille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan ja päivittää osaamistaan nykypäivän vaatimuksiin.
Opiskelu sisältää mm. seuraavia aihealueita:
- esihenkilötyön perusteet
- esihenkilön vastuut ja velvollisuudet organisointi
- varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi
- varastotyön tekeminen ja suunnittelu
Palvelulogistiikan ammattitutkinto, varastoala
Tämä palvelulogistiikan ammattitutkinto sopii henkilöille, jotka ovat työskennelleen varastotyöntekijänä tai vastaavissa tehtävissä muutaman vuoden ajan ja ovat siirtymässä tai haluavat myöhemmin siirtyä esimiestehtäviin.
Opiskelu sisältää mm. seuraavia aihealueita:
- tilaus- ja toimitusketjun hallinta
- varastoinnin mittarit, indikaattorit ja tunnusluvut
- perehdyttäminen ja työnopastaminen
- lean, 5S
- vaarallisten aineiden käsittely, luvanvaraiset varastot
Palvelulogistiikkatyöntekijä,
logistiikan perustutkinto
Tämä tutkinto sopii henkilöille, jotka toimivat varastotöissä esim. logistiikka-, teollisuus-, tai kaupan alan yrityksissä.
Opiskelu sisältää mm. seuraavia aihealueita:
- tavaran keräily, pakkaaminen ja lähettäminen
- inventointi ja tavaran varastointi
- kuormalavahyllyn tarkistaminen
- trukinkuljettajan tehtävät