Hyppää sisältöön

TERMINAALITYÖNTEKIJÄ, logistiikan perustutkinnon osatutkinto (TYÖVOIMAKOULUTUS)

Kurssin tavoite

Koulutuksesta valmistuu osaavia terminaalityöntekijöitä, joilla on valmius työskennellä terminaalin eri työtehtävissä monipuolisesti. Erityisesti painotetaan terminaalityössä tarvittavien trukkien käyttöä, saapuvan ja lähtevän tavaran käsittelyä sekä tavaran käsittelyssä käytettäviä dokumentteja.

Sisältö

Koulutus sisältää terminaalityössä tarvittavien tietojen ja taitojen oppimisen kuten tavaran vastaanottaminen, rahtikirjan käyttö, tiekuljetussopimuslaki, rahditusperusteet, pakkausten modulointi ja kuljetusalustat, pakkaaminen, trukilla ajo, ajoneuvojen lastaus ja purku, kuorman sidonta, kuorman suunnittelu ja vaarallisten aineiden käsittelyn perusteet. Koulutukseen sisältyy myös työnhakuvalmennusta ja työelämäosaamisen opintoja.

Koulutuksen opintokokonaisuudet
* Opintojen ohjaus
* Työnhakuvalmennus
* Terminaalissa toimiminen
* Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely
* Vaarallisten aineiden käsittelyn tiedostava koulutus
* Työssäoppiminen

Koulutuksessa suoritettavat kortit
* Työturvallisuuskortti
* Hätäensiapu
* Trukkikortti

Kohderyhmä

Koulutuksessa tähdätään työllistymiseen terminaaleihin ja varastoihin Uudenmaan alueella ja siihen haetaan ensisijaisesti
Uudellamaalla asuvia, logistiikka-alasta kiinnostuneita ja trukin käyttöön sekä asiakaspalveluun hyvin soveltuvia työttömiä ja työttömyysuhan alaisia henkilöitä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä useiden logistiikka-alan työnantajien kanssa.

Toteutus

Päätoiminen päiväkoulutus TTS:n toimipisteessä osoitteessa Nuolikuja 6, 01740 Vantaa.
Opiskelua on n. 7 tuntia päivässä 5 päivänä (ma-pe) viikossa.

Koulutus sisältää lähiopiskelua ja ohjattua työssäoppimista. Lähiopiskelua on n. 50 % ja työssäoppimista n. 50 %. Lähiopiskelu- ja työssäoppimisjaksot seuraavat toisiaan siten, että ne tukevat asioiden oppimista ja valmistavat tutkinnon osien suorittamiseen (Terminaalissa toimiminen sekä Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely). Tutkinnon osien laajuus on yhteensä 50 osaamispistettä. Lisäksi opiskelijan on mahdollista suorittaa koulutuksen aikana yksi ylimääräinen tutkinnon osa, Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen (15 osp). Tutkinnon osaa suositellaan lähtökohtaisesti henkilölle, joilla on kyky itsenäiseen opiskeluun ja suunnitelmissa alan jatko-opinnot.

Työssäoppimiset toteutetaan monipuolisissa logistiikka-alan työympäristöissä tutkinnon vaatimia töitä tekemällä.
Työssäoppimispaikan opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Oppilaitos järjestää tarvittaessa paikan ja tukee sen hakemisessa. Tutkinto suoritetaan näyttämällä osaaminen työssäoppimispaikalla pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä.

Koulutus: Logistiikan perustutkinto
Toimiala: Varastoala
Koulutuksen ajankohta: Koulutuksen ajankohta on 7.10.2024 -31.1.2025
Ilmoittautuminen: 20.05.2024 - 01.09.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/720320?searchPhrase=Ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Valintaperusteet

* 20-vuoden ikä
* Hyvä fyysinen kunto
* HYVÄ SUOMEN kielen suullinen ja kirjallinen taito: taitotaso vähintään B2.1 - luokkaa (selvitetään tarvittaessa kielitestillä haastattelun yhteydessä)
* Nuhteeton tausta (ts. ei vakavaa rikoshistoriaa)
* Logistiikka-alan kokemus on hakijalle eduksi, mutta ei välttämätön

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Perustele siis hakemukseesi huolella, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai Kuntakokeilussa, ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus tämän sivun alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.
Perustele hakemukseesi huolella, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella osa hakijoista valitaan valintahaastatteluun.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

HAASTATTELUN/VALINTATILAISUUDEN VELVOITTAVUUS
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi).

Koulutuksen yhteystiedot

Sami Wivolin
Kouluttaja, Ammatillinen opettaja, NTM
TTS Työtehoseura
Sisälogistiikka
Nuolikuja 6, 01740 VANTAA
tel. +358 (0)50 387 9594
sami.wivolin@tts.fi

Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Haku